Singh Pawan Kaur Gurpreet

01/06/2019
Chef aan het woord

Singh Pawan & Kaur Gurpreet

Stel jullie zelf even voor?

Wij zijn Singh Pawan (28) en Kaur Gurpreet (25), getrouwd en hebben een zoontje van 2. Ik (Pawan) ben op 6 jarige leeftijd met mijn ouders naar België gekomen waar ik opgroeide en studeerde. Ik werkte 5 jaar in een fabriek, maar omdat het ondernemen in het bloed zat ben ik een eigen carwash begonnen. Een avontuur dat snel uitgroeide tot een bedrijf met 8 werknemers. Toch was er iets dat ik altijd al wilde doen: Indische snacks introduceren in de westerse cultuur. Ik wil altijd heel vernieuwend zijn. Zo zijn we nu de allereerste Indian streetfood foodtruck gestart in de regio.

Waar heb je de passie voor je vak gevonden?

Dat is meer de afdeling van mijn vrouw. Zij is eigenlijk het draaiende hart achter de foodtruck. Zij heeft enorm veel geleerd van haar ouders en mijn moeder. Haar vader had vroeger een restaurant in India. Om ons volledig te verdiepen in de keuken die we willen brengen zijn we te rade gegaan bij familie in Engeland en India. Toen ik vroeger in de fabriek werkte nam ik regelmatig échte Indische gerechten mee voor de lunch. Ik liet die proeven aan de collega’s. Zo testte ik toen al hoe ver we met de Indische keuken in het westen kunnen gaan.

Waarmee onderscheid je je van andere foodtruckconcepten?

De authenticiteit van onze gerechten. We willen echt onze cultuur naar voren brengen. Niet aangepast aan het westen, maar onze oorspronkelijke keuken met inheemse producten en originele bereidingen. Ons uitgangspunt is dat we alles vers bereiden in de foodtruck voor de ogen van de mensen.

Jullie zijn juist gestart, welke ambities hebben jullie in de toekomst?

Onze visie is om iedereen onze cultuur en eetgewoontes te doen leren kennen, hoe we leven en denken. Zo gaan we niets uit de weg en willen we alle opportuniteiten aannemen zodat iedereen onze foodtruck zal herkennen. Momenteel liggen onze ambities op alle kanalen: markten, foodtruckfestivals, muziekfestivals en zelfs voor privé-partycatering kun je ons boeken.

Wat is jullie signature dish?

Gol Gappa’ zijn kleine ronde krokante balletjes die net in je mond passen. Ze worden gemaakt van griesmeel, bloem en water en worden in olie gebakken waardoor ze gaan souffl eren en hol worden. In onze keuken worden ze meestal opgevuld met aardappel, yoghurt, kikkererwten, Tamarindesaus en muntsaus. Klassieke fi ngerfood uit de Indische keuken. Meestal per 3 of 5, maar per stuk kan ook perfect, in combinatie met onze andere heerlijke bereidingen. En is het wat te pikant, dan kan je je mond verfrissen met de Lassi, een yoghurtdrankje met suiker of zout en met of zonder munt.

Gol Gappa

Image

Ingrediënten

  • 150 g griesmeel
  • 2 eetlepels bloem
  • warm water
  • halve theelepel zout
  • 1 aardappel
  • kikkererwten
  • 2 stuks verse tamarinde (geweekt in water)
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout naar smaak
  • 20 gehakte muntblaadjes
  • 5 takjes fijn gesneden koriander blaadjes
  • 1 gehakte groene chili peper
  • theelepel zout
  • 1 eetlepel water
  • 2 soeplepels yoghurt

Bereiding

  1. Griesmeel, bloem en zout mengen. Warm water toevoegen tot een elastisch zacht deeg.
  2. Laat 15 minuten rusten onder een vochtige doek.
  3. Uitrollen en ronde schijfjes uit steken. Deze frituren in plantaardige olie.
  4. Laten afkoelen en via een gaatje vullen met gekookte aardappel en kikkererwten.