Bar Jardin

01/09/2019
Chef aan het woord

Bar Jardin

Stel jullie zelf even voor?

Wij zijn Liliane Vleugels, zaakvoerder, en Philippe Geboers, chef, samen met de man van Liliane de drijvende krachten achter Bar Jardin. Bar Jardin opende haar deuren op 24 februari 2017 op de grote markt van Westerlo. Ongeveer 2 jaar later verhuisden we met het team naar de huidige locatie in Zoerle-Parwijs waar meer dan 30 jaar restaurant ’t Kempisch Pallet gehuisvest was. De locatie in Westerlo doet nog altijd dienst als feestlocatie. Philippe werkt sinds augustus 2018 bij Bar Jardin. Met zijn bijna 20 jaar ervaring vullen we elkaar perfect aan. Menu’s samenstellen, suggesties ontwerpen en bestellingen maken doen we samen. Liliane is vooral de gastvrouw in de zaak.
Image

Waar hebben jullie de passie voor je vak gevonden?

Liliane: 12 jaar geleden ben ik als garçon beginnen werken in het eetcafé van een neef. Daar is de passie voor de horeca en de keuken ontstaan. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik als medewerker mijn man leren kennen in zijn toenmalige horecazaak in Tongerlo waar ik ook regelmatig insprong in de keuken. Hij zag mijn gedrevenheid en stimuleerde mij om zelf iets uit de grond te stampen. Momenteel zijn we beide zaakvoerder bij Bar Jardin. Philippe: Als jongeling stond ik regelmatig in de kookpotten te kijken bij moeder en grootmoeder. Het sprak voor zich dat ik mijn interesse in de keuken verder zou gaan ontplooien in de hotelschool van Geel.

Waarmee onderscheiden jullie je van de rest?

Een belangrijke troef is uiteraard onze ‘Jardin’, een mooie aangelegde tuin met terras waar het heerlijk toeven is. Ook onze buitenbar met overdekt terras is een absolute topper. Wij gaan ook steevast voor vriendelijkheid, lekker eten en een mooie, uitgebreide menukaart waar onze mensen in de keuken hart en ziel in steken.

Met welke pasta werken jullie het liefst en waarom?

Wij kiezen bewust om te werken met een droge, kookstabiele pasta, omdat deze na het kookproces, het afkoelen, portioneren en terug opwarmen zijn gaarheid optimaal behoudt. Momenteel verwerken we spaghetti, macaroni en tagliatelle. Enkel de noedels kopen we voorgekookt en geportioneerd aan. Deze is zeer kwalitatief en gemakkelijk om mee te werken.

Wat is jullie signature dish?

Wij hebben gekozen voor onze Thaise pasta met kip. Na een overdonderend succes als suggestie hebben we dit gerechtje vast op de kaart geplaatst. Dit gerecht wordt o.a. gemaakt met kippenblokjes, noedels, wokgroentjes, groene curry en kokosmelk.