Bistro De Neus
Kevin Bastiaens
Stel je zelf even voor?
Ik ben Kevin Bastiaens, 34 jaar. Ik ben afkomstig uit het Antwerpse maar ik woon momenteel in het grensgebied met Nederland. Ik ben chef van Bistro De Neus in Stabroek. Samen met mijn keukenteam voorzien wij dag in dag uit alle klanten van lekker eten. Mijn hart ligt écht bij Bistro De Neus. Zes jaar geleden heeft de toenmalige eigenaar mij binnengehaald om de zaak te doen heropleven. Ik kwam toen uit de gastronomie. In het begin was het aanpassen om de klik te maken naar de dagelijkse -basic- keuken. Nu is dit helemaal mijn passie.
Waar heb je de passie voor je vak gevonden?
Waarmee onderscheid je je van de rest?
Hoe spelen jullie in op het wildseizoen?
Wat is jullie signature dish?
Een lekker stoofpotje van hert met amandelkroketjes. Heerlijke comfortfood, zeer geliefd bij onze klanten én heel passend in het seizoen.
Ingrediënten
- 1 kg hertenstoofvlees
- 2 st bonk ajuin
- 2 tenen look in brunoise
- 2 wortelen
- 500 g spruiten, gehalveerd
- 250 g zilvertuitjes, diepvries
- 250 g oesterzwammen
- 1 eetlepel verse thijm, geritst
- 4 laurierblaadjes
- 2 eetlepels wildfond pasta
- 1 l Knorr Professional demi-glace
- 3 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels kandijsuiker
- 50 g pure chocolade
- 2 Kasteelbier donker
Bereiding
- Ui, look, wortel, thijm en laurier aanfruiten. Suiker en mosterd toevoegen en laten karamelliseren.
- Bevochtigen met demi-glace en wildfond toevoegen.
- In een kleefpan het vlees goed aanbakken en toevoegen aan de groenten.
- In dezelfde pan de oesterzwammen bakken en deglaceren met Kasteelbier.
- Alles samenvoegen en een uurtje laten sudderen op een laag vuurtje.
- Tijdens de laatste 10 minuten de zilveruitjes, spruitjes en chocolade toevoegen.
- Eventueel op het einde nog verder op smaak brengen met peper en zout.