Battle 1: Huisbereid Belgisch stoofvlees

31/01/2020
BATTLE 1

Huisbereid Belgisch stoofvlees

Serge Lipkens

Image

Stel je zelf even voor?

Ik ben Serge Lipkens en zaakvoerder van De Food Faktorie in Maaseik. Wij zijn een zaak waar iedere klant op zijn wenken wordt bediend met een groot assortiment van allerhande broodjes, burgers en uiteraard frieten die met de nodige kennis van zaken en liefde worden bereid. Ook al onze warme gerechten zijn huisbereid. Als extra troef wordt er ambachtelijk Home Made ice-Cream aangeboden. Vanaf 31 maart wordt er op een nieuwe locatie gezorgd voor een extra uitbreiding van het assortiment, een speeltuin voor de allerkleinsten, een terras en een veiligere parking.

Motivatie

Wij vinden ons stoofvlees het beste om volgende redenen:

Het wordt bereid met vlees van het varkenshaasje, het zachtste stuk dat beschikbaar is. De bereiding is zoet-zuur, de siroop, bruin bier, confituur, mosterd en azijn zorgen voor de unieke smaak. We hebben in onze regio zelfs verenigingen die bij ons hun stoofvlees voor hun eetdagen aankopen, zonder dat we het eigenlijk aanbieden in bulkvorm. Zelfs een collega friturist met frietwagens besteld wekelijks grote hoeveelheden.

Dit toont aan dat zowel de consument, de ‘conculega’ alsook verenigingen de weg naar de Food Faktorie vinden om te smullen of te laten smullen van ons overheerlijk stoofvlees.

Image

Kenny Hansen

Image

Stel je zelf even voor?

Ik ben Kenny Hansen en samen met mijn moeder Anastasia Eykenboom zijn wij de zaakvoerders van Frituur ’t Bouletje in Veldwezelt (Lanaken). We zijn sinds april 2019 gevestigd op de Kiezelweg 262 op een top locatie waar vroeger een bank gevestigd was. Ik kreeg de microbe te pakken via mijn moeder. Zij is nog niet aan haar proefstuk toe. Heel haar leven is ze al actief in de frituursector. Telkens als ‘verantwoordelijke’ in enkele grote toonaangevende frituren in Limburg. Als jobstudent ging ik regelmatig mee met mama om alle kneepjes van het vak te leren. Ik ben letterlijk en figuurlijk met frietjes opgegroeid en niet met melk (lacht). Toen papa ernstig ziek werd hebben mama en ik besloten om samen de droom waar te maken. Papa komt met veel plezier meehelpen waar hij kan.

Motivatie

Mama gebruikte 20 jaar geleden deze bereiding al. Een zeer goed bewaard recept dat van generatie op generatie wordt overgedragen. Voor ons is het échte Belgische stoofvlees bereid met puur rundsvlees. De bereiding duurt wat langer, maar het is o-zo lekker. Het is typisch authentiek Limburgs stoofvlees op grootmoeders wijze. Ons geheime ingrediënt is… ‘Liefde’. Lekker zoet, heerlijk fruitig en een beetje pit. Mama is niet onbekend in de regio dankzij haar vroegere carrière in de frituursector. Hierdoor zijn er veel klanten uit de verre omtrek die ons opzoeken voor het stoofvlees. Door onze ligging zijn er ook veel Nederlanders die speciaal de grens oversteken voor ons échte Belgische stoofvlees.

Image

Stem nu voor jouw favoriet
op onze Facebookpagina!

Stem nu